Dziwny metaliczny dżwięk po odpaleniu zimnego silnika O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michalpawlak27
    Classic
    • 2013
    • 4

Zamieszczone przez crom.de
    Mówię o autach z placu które są nieporównywalnie tańsze od takich normalnie zamawianych.
    CHyba żyjesz w alternatywnej rzeczywistości. Raz, że od ręki nie kupisz właściwie nic ciekawego, dwa - jaki rabat ? U nas u jednego z dealerów nawet auta demo na placu mają taką cenę, że głowa boli. Najtaniej jest auto pod klienta z dobrym rabatem.
  • termit886
    Rider
    • 2012
    • 261
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam,

Koledzy od jakiegoś tygodnia z moją skodziną dzieje się coś dziwnego a mianowicie jak odpalę samochód rano lub po dłuższym postoju i ruszam to słyszę taki metaliczny dźwięk jakby jakaś obejma tłumika o coś stukała, ale najdziwniejsze jest to że jak się silnik rozgrzeje to w ogóle to nie występuje. A zaczęło się to dziać po ostatnim dziwnym zdarzeniu gdzie jak jechałem w trasie i w trakcie wyprzedzania jakby się coś urwało i było słychać właśnie przez chwilę metaliczny dźwięk ale za chwilę przestało.

Proszę o pomoc bo za boga nie wiem co to może być.

Pozdrawiam

Komentarz

• terefere62
      Drive
      • 2013
      • 42

Jeżeli to brzmi jakby jakaś obejma tłumika o coś stukała to je posprawdzaj :P . Po rozgrzaniu wszystkie materiały trochę się rozszerzają dlatego po rozgrzaniu silnika możesz tego nie usłyszeć.
      Octavia I 1.6 75KM 98r.

Komentarz

Pracuję...